maandag 15 april 2013

iBook QR codes (Kurt Klynen)

Kurt Klynen, ook bekend als @meesterkurt, is een Applefan en dat mag iedereen weten.  Daarnaast dompelt hij zich graag onder in de wereld van ICT op school.  Met zijn ICT Atelier geeft hij workshops voor  leerkrachten, leerlingen en scholen.  Na het interessante boek Apps Apps Apps stelde hij het boek QR codes samen.  Vol met middelen, ideeën en tips voor QR-gebruik in de klas.  Gratis te downloaden in de AppStore!


"Nu steeds meer scholen mobiele apparaten hebben is het tijd geworden om hier nuttige leeractiviteiten mee op te zetten.  QR-codes lenen zich daar ideaal toe.
Door ze in te scannen kan je namelijk op eender welk filmpje, foto, pagina of document op internet terecht komen.  Met je computer moest je hiervoor steeds het juiste webadres hebben.  Het intikken van lange, omslachtige url's is tijdrovend en onpraktisch.  Nu scan je de code met een mobiel apparaat zoals een iPad en vervolgens verschijnt de gewenste informatie op het scherm.
Voor mij als leerkracht is dit alvast een win-winsituatie.  Mijn leerlingen zitten niet te klungelen met de url en ik win kostbare leertijd.
Ik nodig je uit om verder door dit boek te grasduinen om te weten te komen hoe dit alles praktisch in zijn werk gaat en wat je er verder nog mee kan doen in je klas."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten