woensdag 17 april 2013

QR-inspiratie op het web

KUNST MET QR

Onze leerlingen zijn echte artiesten.  Tijdens haar vrije tekenlessen gaf collega Terri Eichholz hen de opdracht hun werk te verduidelijken.  Hiervan werd een audiobestand online geplaatst waarnaar de QR-code in de onderhoek van het beeldend werk verwijst.  Tijdens het bekijken van het tekenwerk kan je luisteren naar de uitleg die bij het werk hoort.  Door enkele werken samen te hangen in de vorm van een bulletinbord en de teksten er willekeurig bij te hangen, maak je er een soort kunstquiz van.  Welke tekst past bij welke tekening?  Op de blog Engage Their Minds geeft Eichholz nog meer ideeën om de kinderen te laten creeëren met QR-codes.



REKENPRET
Op zijn blog Free Technology 4 Teachers beschrijft Richard Byrne hoe hij met QR-codes een leuk rekenblad maakt.  De opdracht bestaat uit 30 codes die elk een andere opdracht bevatten.  Die bestaat erin om een deel van de code in een bepaalde kleur te zetten om zo een patroon te maken.  Dit patroon kan vergeleken worden met de correctiesleutel.  Zelfcorrigerend QR-materiaal!



BOTTLE CAP FUN
Bottle Cap Fun is een eenvoudige toepassing met QR-codes.  Op plastieken kroonkurkjes wordt langs de buitenkant een bewerking gekleefd.  De binnenkant krijgt een QR-code met de juiste oplossing.  Zelfcontrole met QR!




QR-CODEBORD
Linda Humme experimenteerde met QR-codes in haar klas.  Ze ontwikkelde een QR-codebord met verwijzingen naar zelf gemaakte uitlegfilmpjes over diverse onderwerpen.  Kinderen die nood hebben aan een extra instructie kunnen deze zelfstandig verkrijgen door de code in te scannen.  Op haar yurls maakte ze verslag uit van dit project.  Gelijkaardig aan het project van Linda Humme experimenteerde ook Tiny Rossar met een QR-codebord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten