zondag 21 april 2013

QR-generators (deel 2)

SMALL QR
Met Small QR maak je op erg eenvoudige manier QR-codes van een URL.  Het handige van Small QR is dat je de URL eerst niet meer hoeft te verkleinen om een eenvoudigere code te krijgen.  Deze optie zit ingebouwd in de toepassing.  Bij de geavanceerde opties kan je zelfs kiezen voor de manier waarop de link wordt verkleind.  Erg basic.

QR HACKER
QR Hacker kan je gebruiken om codes te maken van URL, tekst (tot 250 karakters), telefoonnummer, contactgegevens (in de vorm van V-card) of WIFI-toegang voor Androidtoestellen.  Eens je QR-code aangemaakt kan je hieraan enkele basisopties aan toevoegen.  Je bepaalt zelf de afrondingen van de pixels, de voor- en achtergrondkleur of het toevoegen van een logo.  Wanneer deze klaar is, kies je voor downloaden of delen via sociale netwerken.  Zelf gebruik ik QR Hacker minder, wegens betere alternatieven (b.v. Unitag) en tamelijk onleesbare grijze letters op een zwarte achtergrond.

TAGMYDOC
TagMyDoc is een handige QR-generator die zich onderscheidt van de andere door zijn doeltreffend gebruik.  TagMyDoc profileert zich graag als milieubewuste toepassing die al meerdere bomen het leven heeft gespaard.  Je kan er eender welk document tot 1MB uploaden waarvan de tool meteen een QR-code maakt.  De geüploade documenten blijven 14 dagen online.  Bij downloaden van het document voegt TagMyDoc de QR-code van het online document toe in de rechteronderhoek.  Je kan ook enkel de QR-code downloaden, mailen of delen via sociale media.  De codes maken, kan zonder account, al is het aan te raden er toch een te maken bij meermaals gebruik.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten